30 min

Somnade o sov typ 30 min sen vaknade Ettan o kom in. Han är för varm säger han så han fick bli av med pyjamasen o sova i kalsonger (o pappa konstaterade han sov nakenfis med snoppen på magen. Tydligen jätteroligt när man är 4 år). 

Efter att ha klagat länge på värmen fick han lägga sig längst ner i min säng vid fotändan. Kudde o ingen nalle för nallen var för varm så täcke var inte att tänka på. 

Men icke sover han. Hunnit med både Alfons o Bamse. Tack o lov för spotify. 

Jag vill sova! 

Dagens höjdare

Fina vännen kom o stannade några timmar. Hon hade bakat en sådan här http://sweet-and-simple.se/2015/january/semmelkladdkaka-2.html#comment eller ja två. En fick vi att spara, men den tar vi redan imon när svärföräldrarna o svågern med familj kommer o firar Ettan. 

Hon hade dessutom med sig vackra tulpaner. Jag som älskar tulpaner!

Det blev en glädjekick helt klart med både blomster, fika o framförallt trevligt sällskap! 

Nu är dock klockan snart tre o jag ligger vaken. Sov länge förra natten (efter att barnen väckt mig kring fem). Men hade tagit 50mg lergigan innan jag la mig för att få sova ordentligt, problemet med det är att jag blev så trött dan efter.

HerrDu skrattade så åt mig (men hade vätt att inte fota. Tillskillnad från sin fru om rollerna vart ombytta). Jag satt i sängen o hade ätit färdigt min frukost på sängbrickan. Jättetrött o sov givetvis. Händerna i nån skum pose, smått dreglande o öppen mun o brösten i vädret då trosor är allt jag står ut med när jag sover. Jisses vilken syn o vilket sätt att vakna av ett asgarv och ett "haha älskling du ser inte klok ut". 

Jag älskar min man o han har verkligen blivit duktig. Sköter hela hushållet o idag fick han värsta storstädningsrycket o började putsa upp prydnadsporslinet som mest står framme för att det är vackert. Bytte lampa i köket o hade sig med. 

Lite orolig blir jag dock för honom. Att han ska slita ut sig totalt. Han lägger själv ett ännu större ansvar på sig än vad som redan lagts iom min fotskada. 

Men får väl se det som att det är skönt att han engagerar sig. Jag kan ju inte gå ner i källaren men med tanke på all tvätt som burits upp så har han nog gjort ett rejält jobb även där.

Nu dags för ett nytt försök på sömn. Sätter väl på nån sommar eller vinterpratare jag inte lyssnat på ännu. Skönt att ha lite valmöjligheter nuförtiden. Förr i sömnsvårigheterna fanns ingen smartphone då var det kassetband med avslappning eller bra lugn musik. 

Avslutar med ett skratt, men minns ej om jag visat den förut. Helt underbar tycker jag. Just det

Kom på att jag inte berättat hur det gick i måndags på ortopeden.

De klippte upp gipset o under var det stora blåmärken i princip överallt. Mitt op-sår är 15-20 cm långt o såg fint ut. Hon la mer vadd o sånt för att det skulle trycka mindre mot blåmärkena. 

Läkaren kom o pratade smärtlindring o ändrade lite o la till. Så sen i måndags äter jag oxycodone 10 mg långtidsverkande morgon o kväll. Sen har jag oxynorm 5 mg korttidsverkande vid smärtgenombrott max 4 per dygn. 

Och det har faktiskt funkat ganska bra för det mesta. 

Fick även laxdroppar till magen att ta varje kväll. Skulle börja på fem o öka fär varje kväll om det inte hjälpte. 10 droppar ska jag testa ikväll med o se om det hjälper imorgon. 5 dagar emellan är lite länge. 

Tar ju sprutorna varje morgon o magen är full av blåmärken efter dem. Men vad gör man. Nån nedra propp vill jag ju inte ha. 


Detta är några dagar sen, de är fler nu. 

Och jag tränar vidare med sjukgympan. Upp med benet o spänna musklerna o allt vad det är. 

FruJag rapporterar

Bloggar om livet i en familj med två barn, en pappa med adhd och en mamma med daglig värk.
Detta är min ventil i vardagen. Ocensurerat, ärligt och så som det är.

RSS 2.0