Pappa

Så här sitter jag.
Med ett olyssnat meddelande på telefonsvararen ifrån pappa. Såg att han hade ringt och pratat in när jag la barnen. Det var för över 3 timmar sen. Jag har fortfarande inte lyssnat.

Jag törs inte.

Jag känner mig som en fegis men jag törs inte. Det är den bittra sanningen.
För jag har ingen aning om vad han kommer säga. Ingen aning om jag kommer bryta ihop o falla sönder igen.

På ett sätt vill jag inte veta. Jag tänker som så att hade det varit brorsan så hade mamma ringt eller syrran. Och de har inte ringt, så då är det nåt pappa vill och då måste jag kanske inte lyssna.

Låter kanske hemskt, men det är så mycket lättare när jag valt att skära bort pappa från facebook. Låter kanske banalt men jag tillhör kategorin som delar ganska mycket. Och det enda reaktionerna jag får från pappa är att han tycker jag gnäller, eller klagar eller liknande. Och så är det alltid. Jag skriver ganska mycket olika sinnesstämningsinlägg. Men det är enbart dem där jag inte mår bra han känner sig manad att kommentera.

Upptäckte av en slump för ett tag sen att han hade satt mig på just begränsad och då fanns det ingen tvekan. Jag hade tänkt göra det länge, men inte gjort det. Men när jag såg att HerrDu hade ett inlägg från pappa på sitt flöde men jag kunde bara se 1 år tidigare inlägg så gick vi in o jämförde och det var betydligt mer på hans. Men fortfarande vänner så han kunde se allt jag skrev. Men inte längre.

Hans sambo har jag dock inte begränsat så hon kan ju se allt. Och det är väl kanske det han upptäckt.

Eller så tycker han att jag är dum som inte bjudit honom till mitt 30-årsfirande. Men det känns helt logiskt. Varför bjuda nån som inte gör att jag känner mig avslappnad o glad på mitt eget kalas. På Ettans 5-års kalas bjöd jag honom efter många om o men. För Ettan har ingen konflikt, bara en onärvarande morfar.

Vi får se om jag lyssnar. HerrDu erbjöd sig att lyssna först. Men det kändes inte heller bra.

Jag hatar det här. Att jag ska bli så jävla berörd varje gång pappa kommer på tal eller gör nåt. Blä på det.

gelatin, förkylning o psykolog

Tänk att det gått nästan en månad sen jag skrev sist. Var tog den tiden vägen kan man undra..
 
Just nu är jag genomförkyld. Igår kändes det som ett litet troll satt på bröstet på mig och gjorde mig tungandad o yr. Lite tyngd har jag kvar, men just nu är jag mest hostig. Jag sov så mycket under dagen igår, att i natt har det blivit rätt svårt med sömnen. Men men. jag har vilat i varje fall. Alltid något.

Just nu är jag ledig till söndag natt. Jag gick intensivt 6 av 8 nätter förra veckan så när jag klev av i måndags morse väntade lång"helg".  Men tja, roligare kan man ju ha iom att både jag o barnen är tokförkylda. Men men. Det går över.

Där vi bor har vi fortfarande snöslask kvar som ett hån i trädgården. Extremt onödigt. Den har kommit o gått ett antal gånger denna vinter. Men helt borta har den nog inte varit ännu, bara nästan. Nu är jag dock sugen på vår så nu får den gärna komma.

Vi har börjat förodla lite tomater o annat så ska bli så roligt att få plantera ut dem i växthuset sen när de växt till sig. Min förhoppning är att det ska bli så mycket att det går att göra bjudmat av i sommar när jag fyller 30 o ställer till med baluns.

Förra veckan var vi o träffade BVC-psykologen. Hon verkade sund o vettig o jag ser fram emot nästa besök. Vi kommer i nuläget framförallt få stöd o råd i hur vi kan hantera o vända tungrodda situationer till nåt bättre.

Gelatin skrev jag i rubriken och det är det senaste jag testar för att få bukt på den här kroppen.
Jag använder gelatinpulver och en gång om dagen tar jag en tsk gelatinpulver (vanligt från mataffären) och 1 msk vatten. Låter det stå o stelna. Sen häller jag på varmt kokande vatten o löser upp det hela, stoppar i min tepåse o min mjölk o dricker. Det smakar absolut ingenting.

Låter kanske extremt märkligt. Jo det är lite märkligt med så inte så konstigt. Men poängen är att gelatin är det som kroppen naturligt använder för att bygga kolagen (hur nu det stavas) och det är vad som gör kroppens leder mjuka o följsamma. Aka, kroppen värker mindre.

Det har även en massa andra positiva bieffekter sägs det. Så ska bli väldigt spännande o se.

Jag ska även koka benbuljong o dricka är planen. Men jag har än så länge bara kommit till att fråga en lokal bonde om det går o köpa märgben, leder o svans av honom. haha. Vi får se vad det blir av det hela.

Jag påbörjar min sjätte dag idag. Och de säger minst 7 dagar för att börja få resultat (för de flesta). Men en sak jag märkt är att mina naglar numera är stenhårda.

En annan sak är att kroppen när man börjar tillföra  tydligen börjar rensa ut slagg o skit. Så i början kan man må sämre. Vilket nog stämmer till viss del, dels är jag ju sjuk nu o dels har jag fått en massa finnar. Men vi får se. Jag känner mig hoppfull.

Har man facebook kan man läsa i gruppen "gelatin och möjligheter" där jag fann det hela från början. Kan skriva ett separat inlägg om detta med lite mer info om alla fördelar. Får kopiera o klistra lite, men det orkar jag inte just nu.. :)

Om jag inte räknat galet är det ynka 6 arbetspass kvar på nuvarande jobb o sen är det dags för nästa. Spännande!!

FruJag rapporterar

Bloggar om livet i en familj med två barn, en pappa med adhd och en mamma med daglig värk.
Detta är min ventil i vardagen. Ocensurerat, ärligt och så som det är.

RSS 2.0